Dagens maträtt alá LCHF




Scampi Thai


Ingredienser 4 portioner

800 g stora scampi räkor
1 stor paprika (valfri färg)
10-15 cm purjolök
1-3 st vitlöksklyftor
1 lime
5 cm färsk ingefära
1-2 st chilifrukter
1 kruka färsk koriander
salt & peppar efter smak
5 dl vispgrädde

Gör så här

Strimla paprika och purjolök, fräs i smör. Finhacka under tiden vitlök, chili och koriander, riv ingefäran. Tillsätt de skalade scampi räkorna i grönsaksfräset. Stek räkorna tills de blir rosa och har "knorrat" ihop sig. Tillsätt de finhackade kryddorna en stund innan allt är klart. Häll på vispgrädde och koka ihop. Servera i djupa tallrikar och dekorera med korrianderblad och en limeskiva/klyfta. 

OBS! Låt inte räkorna koka för länge, skaldjur blir inte goda om de blir överkokta. 

Denna maträtt passar bra till att ha som både huvudrätt och förrätt. 

Smaklig måltid!  

Betyg: 4 av 5 toasters


Kommentarer
Postat av: OM

Låter riktigt gött det!

2010-11-01 @ 21:07:59
URL: http://farjebloggen.blogg.se/
Postat av: frasse

det är grymt fett fucking nice!

2010-11-01 @ 21:34:50
URL: http://lafrida.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0