Dagens maträtt alá LCHF
Scampi Thai
Ingredienser 4 portioner
800 g stora scampi räkor
1 stor paprika (valfri färg)
10-15 cm purjolök
1-3 st vitlöksklyftor
1 lime
5 cm färsk ingefära
1-2 st chilifrukter
1 kruka färsk koriander
salt & peppar efter smak
5 dl vispgrädde
Gör så här
Strimla paprika och purjolök, fräs i smör. Finhacka under tiden vitlök, chili och koriander, riv ingefäran. Tillsätt de skalade scampi räkorna i grönsaksfräset. Stek räkorna tills de blir rosa och har "knorrat" ihop sig. Tillsätt de finhackade kryddorna en stund innan allt är klart. Häll på vispgrädde och koka ihop. Servera i djupa tallrikar och dekorera med korrianderblad och en limeskiva/klyfta.
OBS! Låt inte räkorna koka för länge, skaldjur blir inte goda om de blir överkokta.
Denna maträtt passar bra till att ha som både huvudrätt och förrätt.
Smaklig måltid!
Betyg: 4 av 5 toasters
Låter riktigt gött det!
det är grymt fett fucking nice!